مصاحبه با دانش آموخته نویسنده ملایری

نویسندگی مهارت مورد نیاز طلاب است

شناسه خبر : 123623

1401/03/16

تعداد بازدید : 102

گفت و گو از زهرا نادی
لیلا گودرزیان فر متولد سال ۱۳۶۶ دانش آموخته سطح ۲ حوزه علمیه ملایر و طلبه سطح ۳ در رشته تفسیر حوزه علمیه فدک می باشد.
 او متاهل است و دارای دو فرزند، یک دختر ۱۳ ساله و یک پسر ۱۰ ساله. وی بخشی از عمر خود را صرف تالیف کتاب‌هایی در  زمینه دفاع مقدس و حوزه سلامت نموده است و دارای ۱۶ اثر فاخر دراین زمینه می باشد. فرصتی شد که با او صحبتی داشته باشیم. آنچه درپی می آید حاصل صحبت ما با اوست.
 
ضمن تشکر از اینکه دعوت ما به این گفتگو را پذیرفتید به عنوان اولین سوال می پرسم چرا تالیفات شما بیشتر در زمینه دفاع مقدس وحوزه سلامت است؟
ضمن تشکر از شما که این فرصت را فراهم کردید عرض کنم که خوب من از بچگی علاقه مند بودم به این حوزه و شهدا و خودم را مدیون شهدا می دونم و با توجه به اینکه در یک خانواده مذهبی هم رشد کردم علاقه مند شدم به این حوزه و زمانی که  سال اول دبیرستان بودم  توسط معلم پرورشی خانم سلامی خواهر شهید حسین سلامی با کتاب حرمان حور(سرگذشت شهید احمدرضا احدی) آشنا شدم و نقطه عطفی شد در زندگی من که سال‌های بعد گرایش پیدا کنم و میل داشته باشم که در این حوزه قلم بزنم و قدم بردارم و کتاب هایی که مطالعه می‌کردم خیلی تاثیرگذار بود، تا اینکه تمامی کتاب‌هایی که نوشتم در حوزه ادبیات پایداری و حوزه مقاومت و مدافعین حرم بود.
بعد از این که مسئله کرونا پیش آمد و جانفشانی های طلبه ها و محجور ماندن و در حقیقت مظلومیت کارها و فداکاری‌های که طلبه‌ها درغسالخانه ها انجام می دادند وکارهای جهادیشون...تصمیم گرفتم که اولین کتاب‌ها در زمینه حوزه سلامت با نام های «ایستاده درروزهای ابری» و« ایستاد در مه » که به ماجرای جهادگری های طلاب خواهر همدان در عرصه سلامت و تغسیل اموات کرونایی هست می پردازد رو به رشته تحریر درآورم.
 
با توجه به اینکه بسیاری از طلبه ها علاقمند به مسائل پژوهشی هستند و کمتر به این موضوعات می پردازن، چطور شد وارد این مرحله شدید و این کار را شروع کردید ؟
 
نتیجه ای که بنده به اون رسیدم اینه که خیلی از طلبه ها به مسائل آموزشی بیشتر اهمیت می دهند. با توجه به اینکه بنده هم خودم جزء طلاب ممتاز بودم و معدلم انقدر بالا بود که بدون آزمون وارد سطح ۳ شدم سعی می کردم در کنار رسیدگی به فرزند و رسیدگی به زندگی، خوب درس بخوانم و هم اینکه فعالیت‌های فرهنگی انجام بدهم، این مسئله را من در بین طلاب دیگر خیلی کمتر می‌دیدم بیشتر مسائل آموزشی و مقاله های پژوهشی انجام می ‌دادند و به این خاطر من احساس کردم که یکی از رسالت‌های من این هست  که وارد این عرصه بشوم.  کار فرهنگی طلاب هر چند سخت هست اما بیشتر دیده می شود و دانش‌آموختگانی که دارند این کار را انجام می‌دهند  اهمیت دارد این مسئله که یک طلبه با چندین طرح فرهنگی وارد عرصه شود اگر خودش بخواهد. و افتخار داشتم  اولین بانوی طلبه نویسنده در شهرستان ملایر باشم که این کارو انجام دادم و خوب میدونین که همیشه اولین ها کارها سختی زیادی دارند اما خدا خودش کمک کرد عنایت کرد و شهدا همراهم بود.
 
با وجود داشتن دو فرزند و مشغولیت به تحصیل چطور می تونید به کار نویسندگی هم بپردازید؟
 
من به عنوان مادر، همسر، ودر عین حال شاغل هم هستم و به عنوان معاون محتوای مدرسه علمیه حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها، امور مالی، امور فرهنگی و هم امور پژوهشی را برعهده دارم و دوست دارم  به بهترین نحو این کارها را انجام بدهم. خب به نطر من اگر برنامه ریزی و علاقه باشد هیچ کاری غیر ممکن نیست. شاید خودم از خیلی از تفریحاتی که مربوط به خودم هست گذشتم و در طول شبانه روز ۲ساعت استراحت کردم ولی کارهام رو به نحو احسنت انجام دادم. و طوری برنامه ریزی کردم که زندگی آرام و پر نشاطی برای بچه هایم باشد و به کارهای بیرون خانه هم برسم. من احساس می کنم طلابی که اعتراض دارند نمیخواهند به  خودشون سختی  بدهند و اگر سختی بکشند و یک مقدار شرایط سخت  را تحمل بکنند به  تمام اهداف خود می تونند برسند ولی اگر همه چیز در رفاه و آرامش آسایش کامل قرار باشد به نظر من ممکن نیست آدم به جایی برسد و  بارها شنیده ایم نابرده رنج گنج میسر نمی شود ولی با برنامه ریزی و صبر میشه موفق شد.

از سختی های کارتان بگویید.
در این راه سختی زیاده. مثلا اولین کتابم "عاشقانه" سه سال در نوبت چاپ موند. چون هزینه ای نداشتم واقعیتش هزینه هنگفتی می خواستند از من زمان سال ۹۲ فکر می‌کنم ۵ میلیون از من خواستن برای اینکه کتاب چاپ بشه و من نداشتم. واقعیت درهمین حد هم استطاعت ندارم و به خاطر هزینه چاپ کتاب ها اگر حمایت دولت نباشه اگر بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان همدان حمایت نکنند قادر به چاپ هیچ کدوم از کتابهام نیستم.
 
انتظار شما از کانون دانش آموختگان چیست؟
 
به هر حال بنده به عنوان یک دانش آموخته انتظار دارم که کتاب‌ها در نمایشگاه هایی که برگزار میشه معرفی بشه به عنوان یک کالای فرهنگی به عنوان کاری که براش زحمت کشیده شده و از دانش آموخته مدرسه حمایت بشه. اینکه یک دانش آموخته سطح دو مدرسه علمیه حضرت زینب مثل تمام آثار هنری که به نمایش گذاشته میشه، به نمایش گذاشته بشه معرفی بشه رو نمایی و نقد و تحلیل بشه در خود کانون، و تشویق و ترغیب بشن و به آقای برگستان صدای ما رو برسونند که ما داریم کار می کنیم به عنوان یه دانش آموخته وانتظار داریم ازما حمایت کنید و ادامه راه رو برای ما تسهیل کنید.
آیا فکر می کنید اگر در یک استان بزرگ یا مرکز استان بودید اقبال بیشتری داشتید؟
برای کار کردن به نطر من بزرگی یا کوچکی محل زندگی و تحصیل مهم نیست مهم انگیزه، تلاش، توکل و پشتکار هستش.
 
چه عناوینی رو کسب کردید؟
من دو بار به عنوان پژوهشگر نمونه انتخاب شدم یک بار سال ۹۵یا ۹۶ بود و یکبار هم سال ۹۹.
 وافتخار اینو داشتم که مقاله ای ضمن نامه ای که حضرت آقا خطاب به جوانان غربی داشتند رو نوشتم و یکی هم چالش‌های انقلاب اسلامی در مقابله با استکبار جهانی و ایجاد تمدن اسلامی.
 
و سخن پایانی؟
ودر پایان ضمن دعوت از طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه خواهران به حضور در عرصه نویسندگی که امروز نیاز حوزه وطلاب است، از مدیریت و کادر محترم مدرسه علمیه حضرت زینب (س) ملایر و امام جمعه محترم و نماینده محترم شهرمان  و دبیر کانون دانش آموختگان ملایر  سپاسگزارم.